[O2] Zbiornik płynu hydraulicznego wspomagania sprzęgła

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • areek85
    Drive
    • 2010
    • 42

Zamieszczone przez natash
    Zorr w co inwestujesz, może być PW lub jak tajemnica to niema problemu , bo 700 zł też mam możliwość przeznaczać na "coś" w miesiącu.
    nie jest to tajemnicą,
    te 700zł to jest długoterminowa inwestycja bez patrzenia na obecne "kursy"
    i tak
    400zł (po 100zł na łebka) to fundusze jakieś polskie
    ~200zł to bieżące monety wydawane przez NBP (https://www.kolekcjoner.nbp.pl)
    ~200zł to żonka w fundusze zagr. wysokiego ryzyka inwestuje (tyle że żonka pracuje w bankowości i ma bardzo preferencyjne "konto" i do tego coś tam jej jeszcze dokładają w zależności od tego jak jej idzie w pracy).

Jak mamy coś ekstra to kupujemy monety starsze i to różnych krajów (jak się trafi okazja).

Agamek12
    powiedzmy że mamy 7,5tys a wydajemy 5tys. Daje to ~2tys (500zł idzie na coś innego jak wakacje) oszczędności gotówkowych miesięcznie, czyli na autko kupowane za gotówkę od zera trzeba nam zbierać ~3latka.
    Tak średniorocznie mamy trochę więcej dochodu, bo i zwrot z podatku, bo i jakaś premia się trafi z drugiej strony są też poważniejsze wydatki typu święta, wakacje, wypady weekendowe, uroczystości rodzinne, ubezpieczenie itd...

PS z tymi przedszkolami to właśnie na takich co to na 5h zostawiają ekstra płacę i wcale ale to wcale nie jestem z tego powodu zadowolony
  • toocool
    Rider
    • 2008
    • 303
    • Octavia IV combi (NX5)

Czy to ten sam co hamulcowy? Czy jest gdzieś ukryty?
    Jestem wdzięczny - wdzięczność i podziękowania w sieci - za co być wdzięcznym

Komentarz

• zadariusz1
      Rider
      • 2011
      • 543
      • Octavia III (5E3)
      • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Dokladnie to ten sam zbiorniczek

Komentarz

• octaviaRK
        Ambiente
        • 2010
        • 116

zbiorniczek płynu hamulcowego to jednocześnie zbiorniczek układu hydraulicznego sprzęgła. ze zbiorniczka jest odejście i przewód doprowadzający płyn do pompy sprzęgla.
        robert octaviaRK

Komentarz

Pracuję...